Kindvriendelijke wijken

Adviesbureau Início uit Rotterdam kan u helpen bij het maken van kindvriendelijke wijken. Wij adviseren woningcorporaties, overheden en ontwikkelaars op dit vlak. Ons bureau heeft in twintig jaar ruime kennis en ervaring met stedelijke ontwikkeling opgedaan.

Aansprekend en met draagvlak
Voor Início Is het thema kindvriendelijke wijken actueel, omdat veel partijen ervoor willen zorgen dat ouders met hun kinderen in de stad blijven wonen. Wij maken plannen voor de wijk en voeren ze ook regelmatig uit.

Dit doen wij op fysiek vlak, denk hierbij aan de inrichting van de buitenruimte en realisatie van voorzieningen, maar ook op sociaal vlak, zoals de programmering op pleinen en in gebouwen en het koppelen van activiteiten voor kinderen in de wijk.

Doordat wij veel aandacht besteden aan participatie in het planproces van kinderen en hun ouders zijn onze adviezen praktijkgericht en spreken voor iedereen tot de verbeelding. Wij gebruiken leuke methoden. Wij achterhalen de wensen in de buurt bijvoorbeeld door middel van een professionele tekenaar, het lopen van een kinderschouw of een kinderpersverslaggever.

Wij leveren projectleiders om een wijk kindvriendelijk te maken, ook hebben wij veel ervaring in het gezamenlijk met bewoners uitvoeren van een plan of activiteit.

Expertise inzetten
Início heeft alle expertise in huis om kindvriendelijke wijken te maken van bestaande of nieuwe wijken. Op deze website kunt u meer lezen over onze ervaringen.

U kunt voor elk project contact met ons op door te bellen naar 010-2210000 of uw e-mail te sturen naar info@inicio.nl.


Via onderstaande pagina's kunt u zichzelf meer informatie verschaffen over de vele mogelijkheden omtrent de diensten van Início:
Veiligheidsplan - Wijkgericht werken - Strategische visie - Stedelijke ontwikkeling - Advies jongerenparticipatie - Advies wijkbeheer - Stedelijke vernieuwing - Actief burgerschap - Burgerinitiatief - Detachering gemeente.

 

   Heemraadssingel 111   |   3022 CC Rotterdam   |   Tel: 010 221 00 00   |   Fax: 010 221 00 05   |   Email: info@inicio.nl