Detachering

Adviseur participatie Zeeheldenbuurt, Portaal Leiden

 

Als adviseur participatie werkt Esmeralda van Tuinen tijdelijk bij Portaal Leiden. In de Zeeheldenbuurt gaat renovatie, groot onderhoud, sloop en nieuwbouw plaatsvinden. Esmeralda is verantwoordelijk voor de participatie en communicatie voor dit project.

Momenteel wordt de haalbaarheid onderzocht van de mogelijke ingreep per blok. Esmeralda heeft een plan gemaakt in overleg met de bewonerscommissie hoe de informatie aan de huurders over de ingrepen het beste vorm kan krijgen. En hoe tegelijkertijd de mensen de keuze moeten maken waarnaartoe ze willen verhuizen: naar een nieuwbouwwoning, naar een woning buiten de wijk of naar een renovatiewoning. Er zullen marktachtige bijeenkomsten worden gehouden waarbij huurders bij verschillende kramen hun informatie kunnen ‘shoppen’. Daarnaast nemen medewerkers van Início de keuze en de wensen met de mensen door in 1-op1gesprekken.
 
Om de huurders een indruk te geven hoe de toekomstige nieuwbouwwoningen eruit kunnen komen te zien, heeft Esmeralda een excursie georganiseerd naar vergelijkbare woningen van Portaal. Zo’n 35 mensen hebben een aantal 55+appartementen en eengezinswoning bezocht in een andere wijk. Er is behoefte aan gelijkvloerse appartementen in de wijk, omdat er veel ouderen wonen die graag in de wijk willen blijven wonen.
 

 

 

 

   Início   |   Mathenesserdijk 414B   |   3026 GV Rotterdam   |   Tel: 010 221 00 00   |   E-mail: info@inicio.nl   |   Twitter.com/inicio_bv   Volg Início op Twitter