Uitvoering    

Speelbos Meermond, Gemeente Heemstede

De opening

Het uitzicht

Het avonturenpad

De junglehutten

Kabelbaan

Sander Nieuwenhuis heeft vanaf maart 2012 aan de realisatie van Speelbos Meermond gewerkt in de gemeente Heemstede. Als projectleider is hij verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het het speelbos en het bijbehorende duurzaamheidspad.

Speelbos Meermond
Speelbos Meermond is gelegen in het gelijknamige park Meermond is de gemeente Heemstede. Tot eind jaren 60 van de vorige eeuw was deze locatie in gebruik als vuilstort. Na een grootschalige saneringsoperatie is deze plek sinds 2010 getransformeerd tot een prachtig park. Dit park biedt veel mogelijkheden voor een natuurlijke, avontuurlijke en een leerzame speelplek.

Participatie
De plannen voor Speelbos Meermond zijn samen met de kinderen gemaakt. Zij hebben via de website http://www.speelbosmeermond.nl/ al hun ideeën kunnen indienen. Via de website kon iedereen vervolgens weer op deze ideeën stemmen. Hieruit kwamen de junglehutten, het survivalparcours en het blote voetenpad als meest populaire ideeën uit de bus. In een tweetal bijeenkomsten met de kinderen zijn deze ideeën uitgewerkt en gepresenteerd aan de belanghebbenden. Op basis van deze ideeen zijn vervolgens een drietal ontwerpers uitgedaagd een ontwerp te maken voor het speelbos.
 
Opening van het speelbos
Op woensdag 4 juli vond de opening van het speelbos plaats. Op deze prachtige zonnige dag waren veel kinderen uitgelopen om deze nieuwe speellocatie te komen verkennen. Alle kinderen uit Heemstede en omgeving kunnen zich vanaf nu naar hartenlust uitleven op de speeltoestellen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen.
 
Kinderen konden tijdens de opening deelnemen aan diverse activiteiten zoals vogelhuisjes knutselen en schilderen, deelnemen aan een wedstrijdparcours, demonstratie elektrisch figuurzagen, waarbij ter plekke een ijsvogel uit een stuk boomstam werd gezaagd. Kortom een geslaagde eerste speeldag in Speelbos Meermond waar het zonnetje zich ook goed liet zien.
 
Duurzaamheidspad
Tijdens de opening van het speelbos werd ook verteld over de plannen voor het duurzaamheidspad. Het duurzaamheidspad wordt later dit jaar geopend en loopt door park Meermond. Op dit pad leren kinderen van alles over natuur, milieu en duurzaamheid. 
 

 

 

   Início   |   Mathenesserdijk 414B   |   3026 GV Rotterdam   |   Tel: 010 221 00 00   |   E-mail: info@inicio.nl   |   Twitter.com/inicio_bv   Volg Início op Twitter