Advies

Leefbaarheidsmonitor Hoogvliet, RotterdamDe leefbaarheidsmonitor in Hoogvliet is een uniek project dat vorig jaar voor de zesde keer is uitgevoerd. Door middel van een steekproef onder de bevolking van Hoogvliet wordt de leefbaarheid in wijk en buurt in de gaten gehouden. Voor Hoogvliet is dit een uitstekend instrument om de effecten van de enorme herstructureringsoperatie in de Rotterdamse deelgemeente te controleren. In 2011 is Início voor de zesde keer betrokken geweest bij de leefbaarheidsmonitor Hoogvliet.

De Leefbaarheidsmonitor is een gezamenlijk initiatief van de deelgemeente Hoogvliet en de woningcorporaties Woonbron en Vestia Hoogvliet. De organisaties gebruiken de uitkomsten van de monitor bij hun werkzaamheden in de wijken.

De monitor van 2011 is de zesde meting sinds 2001. Dit is het moment om een vergelijking door de jaren heen te maken: trends werden vastgesteld en positieve en negatieve (neven-)effecten van herstructureringsmaatregelen kwamen naar voren. Bij de meting is onderscheid gemaakt tussen de 23 buurten van Hoogvliet.

Início is bij elke meting betrokken geweest bij de presentatie van de leefbaarheidsmonitor aan de bewoners van Hoogvliet. Er zijn in totaal zes bewonersavonden georganiseerd, waar de resultaten van de monitor werden gepresenteerd. Op de avonden was genoeg tijd en ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen over bijvoorbeeld de leefbaarheid in de buurt. Elke avond waren medewerkers van onder andere deelgemeente, corporatie, politie, stadstoezicht, roteb, gemeentewerken en opbouwwerk aanwezig om vragen te beantwoorden. Onder leiding van een voorzitter is gediscussieerd over de zaken die spelen in de wijk. De belangrijkste onderwerpen werden geïntroduceerd met een filmpje waarop buurtbewoners hun mening gaven.

Bekijk hier de E-Nieuwsbrief Hoogvliet Special Leefbaarheidsmonitor
   Início   |   Mathenesserdijk 414B   |   3026 GV Rotterdam   |   Tel: 010 221 00 00   |   E-mail: info@inicio.nl   |   Twitter.com/inicio_bv   Volg Início op Twitter